Lær mer om folie og helfoliering...

Hvorfor bør du foliere bilen din?

 • For å fornye bilen din sitt utseende med en kul, ny, moteriktig «look».
 • For å merke firmaets flåte med firmaets farge.
 • For å forlenge levetiden og forbedre annenhåndsverdien på bilen din ved å beskytte den originale lakken.
 • Hvor mye folie trenger jeg for å foliere bilen min?

  MERK: Noen vinylprodukter er ikke tilgjengelig i størrelsen 1,52 m. Dersom du bestiller vinyl med mindre enn 1,52 m bredde må du bestille den mengden vinyl du trenger i kvadratmeter. Du bør også ta hensyn til eventuelle andre deler du skal foliere, f.eks. spoiler, fendere, bodykits, osv. Etter vår erfaring krever en liten, to-dørs hatchback som en VW Golf eller en Polo ca. 20 m2, en familiesedan eller stasjonsvogn - 25 m2, en SUV eller minivan - 30 m2 og en varebil 30-35 m2 (avhengig av størrelse).

  Skal forskjellige monteringsmetoder brukes for de forskjellige merkene med folie?

  Ja. Før du monterer vinylprodukter bør du lese retningslinjene for montering for det spesifikke merket vinyl under læredelen øverst på hjemmesiden for de forskjellige merkene.

  What are the general guidelines for the vinyl wrap installation?

  See our learning section for installation guides for the specific brand of vinyl film you are applying. This information comes directly from the manufacturers.

  Kan jeg bruke overlaminat på folien?

  Normalt vil du ikke trenge det, og produsentene av vinylfolie hverken anbefaler eller garanterer bruk av overlaminat eller klart belegg på folien da teksturen kan endres. Hvis du bestemmer deg for å bruke overlaminat skal dette gjøres på en prøve-og-godta-basis og du skal påta deg alt ansvar.

  Kan jeg trykk på vinylfolien?

  Produsentene hverken anbefaler eller garanterer trykk på noen av autorestylingfoliene. Overlaminat gir ofte beskyttelse for blekket, men dette kan påvirke foliens utseende. Vi anbefaler ikke denne prosessen, og kunden påtar seg alt ansvar ved trykk på vinyl.

  Er det vanlig med striper i karbonfiberfolie?

  Ja. Denne folien har en særegen tekstur, som er vesentlig i utformingen av denne unike «looken». Karbonfiberfoliene har mest tekstur, noe som gir dem dybde, og i en viss belysning ser foliene ut til å ha striper.

  Hvilke verktøy trenger jeg for å montere vinylfolie på bilen?

  Forskjellige bilfolier krever ulike verktøy, avhengig av vinylfolieprosjektet. Kontakt oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge riktig verktøy for din folie. Du kan også finne noen nyttige videoer og retningslinjer for montering under læredelen på hjemmesiden. Nedenfor er en generell liste over verktøy vi anbefaler:

 • Føldekniv
 • Supermyk nal eller lignende
 • Varmepistol – kan kjøpes på jernvarehande
 • 70 % isopropylalkohol eller Avery Surface Cleaner
 • Primer 94 eller Pro Bond Adhesive Promoter
 • Kan jeg montere vinylfolie på en gammel bil?

  Test en liten del av folien på et lite synlig sted på kjøretøyet. Referer til produsentens garantiinformasjon; Unikbil er ikke ansvarlig for skade på kjøretøy. Alle folier bør brukes på en «som ny» bil-finish for best resultat. Igjen henvises det til læredelen med lenker til produsentens retningslinjer for montering.

  Hvordan vedlikeholder jeg folien?

  Ta vare på bilfolien din som du ville gjort med en hvilken som helst fin lakk-finish. Bruk produkter av høy kvalitet som er laget spesielt for vinylfolie. Disse rengjørings- og vedlikeholdsrutinene vil bidra til å holde bilfolien din på sitt beste. Hvert merke anbefaler visse produkter for vedlikehold av vinylfolien din. Se under læredelen vår for vedlikehold.

  Kan jeg kjøre en foliert bil gjennom en børsteløs bilvask?

  Håndvask anbefales generelt, men de fleste produsentene gjør oppmerksom på at folie ikke er negativt påvirket av børsteløs bilvask. Etter vår erfaring har vi aldri hatt problemer med automatisk bilvask.

  Kan jeg trykkvaske en vinylfoliert bil?

  Trykkvasking kan utføres under visse forhold. Forsiktighet må utvises rundt åpne kanter. Trykkvasking vil ikke medføre problemer dersom folien er korrekt montert.

  Er det noe jeg bør unngå å bruke på vinylfolien?

  Produsenter anbefaler at du ikke bruker skuremiddel eller cutting compound. Ikke påfør voks eller poleringsmidler til teksturoverflater i matt, sateng, karbonfiber og børstet metall. Hvis det er voks eller voksrester på overflaten, fjern med et generelt rensemiddel.
  Før du bruker et nytt produkt, anbefaler vi at du alltid tester og godkjenner det på et lite synlig område før du bruker det på hele folien.

  Hvordan fjerner jeg fingeravtrykk?

  Det matte produktet kan vise fingeravtrykk, men de kan vaskes av etter at monteringen er fullført ved å væte en ren, lofri klut med en 2:1 blanding av isopropylalkohol (IPA) og vann, eller ved å gni med ren rødsprit, for så å tørke av folien.

  Hvordan fjerner jeg flekker?

  Bruk en lofri klut med husholdningsvaskemiddel. Noen flekker kan dessverre ikke vaskes av.

  Kan riper fjernes?

  Prøv disse rådene for å fjerne riper fra overflaten:

 • Miks en blanding av isopropylalkohol og vann (forhold 70:30) eller 70 % rødsprit, og spray det på stedet der ripen er.
 • Varm folieoverflaten med varmepistolen og slett ut ripene. Ikke overstig 107 oC.
 • Dypere riper kan ikke fjernes.
 • Vær alltid forsiktig slik at du unngår at riper oppstår ved montering, vedlikehold, bruk og oppbevaring av påført folie.

  Når folien først er montert, vil det være mulig å fjerne den på et senere tidspunkt?

  De fleste av foliene er garantert å være avtakbare i minst tre år etter montering så lenge folien ikke har blitt printet på og overlaminat ikke har blitt påført. Det kan bli nødvendig å bruke varme og/eller kjemikalier. Limrester kan ligge igjen på kjøretøyet, disse kan vaskes av med et sitrusholdig rengjøringsmiddel. Vennligst referer til produsentens informasjon om ditt spesifikke vinylmerke og folie da de kan ha spesifikke krav for fjerning.

  Må jeg følge spesielle oppbevaringsbetingelser når bilen er foliert?

  Når det er mulig bør du oppbevare bilen innendørs, da folie (akkurat som lakk) degraderes av langvarig eksponering for sol og atmosfærisk forurensning, spesielt på vannrette overflater, som panseret, bagasjelokket og taket. Der det er mulig, parker bilen i en garasje eller i det minste på et skyggefullt sted på dagtid. Om natten bør du beskytte bilen mot dugg eller regn, som kan inneholde sur forurensning. Når en garasje ikke er tilgjengelig, bør du vurdere å bruke et biltrekk av stoff om natten.


  UNIKBIL.no @ 2014